Špagety v panvici
Pre šesť osôb
500 g špagiet
4 paradajky
2 pikantné papričky
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice extra panenského olivového oleja
bazalka
štipka soli
{mospagebreak}
Pre šesť osôb |
|
![]() |
Príprava |
- Paradajky krátko povarte, olúpte a nakrájajte na jemné plátky.
Uvarte špagety „al dente“. - Medzitým v panvici opražte na dvoch lyžiciach extra panenského olivového oleja rozmrvené suché papričky, dva strúčiky cesnaku a paradajky nakrájané na plátky.
- Opekajte 2 minúty.
- Vyberte cesnak a pridajte potrhanú bazalku.
- Nechajte špagety odkvapkať, vložte do panvice s paradajkami a 2 minúty opekajte.
- Podávajte vo veľkom hlbokom tanieri alebo v širokej mise.
- Ozdobte lístkami bazalky
Kilokalórie/porcia 365,7 |
Bielkoviny celkovo 10,2 g
Lipidy celkovo 3,5 g
Využiteľné sacharidy 73,3 g
Mastné kyseliny:
– nasýtené celkovo 0,6 g
– mononenasýtené celk. 2,3 g
– polynenasýtené celk. 0,5 g
Cholesterol 0,0 g
Vláknina 3,3 g
Železo 1,5 mg Vápnik 26,8 mg Sodík 1649,0 mg Draslík 499,2 mg |
Fosfor 168,3 mg Magnézium 66,5 mg Vitamíny: B1 0,14 mg B2 0,09 mg B3 2,7 mg B9 46,9 μg A 0,0 μg E 1,7 mg D 0,45 mg B5 0,37 mg B8 4,8 μg B12 0,0 μg |